Ένα απρόβλεπτο εμπόδιο βρήκε κινεζική εταιρία που σύμφωνα με πληροφορίες αγόρασε τεράστιο οικόπεδο για να χτίσει πολυκατοικία με πολυτελή διαμερίσματα. Το οικόπεδο είναι ουσιαστικά ένα από τα τελευταία χωράφια που απέμειναν στην περιοχή και είχε μείνει στα αζήτητα, λόγω διαφωνιών μεταξύ των κληρονόμων, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.
Ξαφνικά πριν περίπου 6 μήνες μια κινεζική εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να πάρει την κυριότητα του ανηφορικού οικοπέδου, να το περιφράξει, αλλά τα έργα σταμάτησαν γιατί ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΑΣ να διερευνήσει τι ακριβώς υπάρχει κάτω από το έδαφος. Ήδη είναι εμφανείς δαιδαλώδεις κάμαρες, ενώ συνεχίζονται οι ανασκαφές, με μυστικότητα.
Το μεγάλο αυτό οικόπεδο βρίσκεται στην κάτω πλευρά της Λ. Αμφιθέας και πολύ κοντά στις γραμμές του τραμ!
«Εμείς όταν ήρθαμε εδώ το 1954 όταν χτίστηκε το σπίτι που μένουμε έως σήμερα, το οικόπεδο αυτό υπήρχε κι έτσι έμεινε έως σήμερα. Κανείς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να το αξιοποιήσει. Τότε η περιοχή ήταν γεμάτη αλάνες και χωματόδρομους. Κάποια στιγμή το περιέφραξαν. Με έκπληξη μάθαμε ότι σταμάτησαν τα έργα και δεν μας αφήνουν να δούμε τι συμβαίνει μέσα», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.
Οι ανασκαφές συνήθως εξαρτώνται από το μέγεθος του οικοπέδου και το εν λόγω είναι πολύ μεγάλο.
Να
σημειωθεί ότι στην περίπτωση που μια οικοδομή πέσει πάνω σε αρχαία, το
μέλλον της διαγράφεται αβέβαιο. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και
να αποφανθεί η Αρχαιολογική για την τύχη των ευρημάτων και του
οικοπέδου, μέχρι να συντονισθούν και να συνεννοηθούν όλοι οι αρμόδιοι
φορείς (Πολεοδομία, δήμος, υπουργείο Περιβάλλοντος, κ.λπ.), ενδέχεται να
περάσουν μερικά χρόνια, αρκετά για να ανεβάσουν το κόστος των εργασιών
μέχρι και 20%.
Οι καθυστερήσεις είναι τόσο μεγάλες που οι ιδιοκτήτες προσφέρονται να πληρώσουν οι ίδιοι τους εργάτες, οι οποίοι θα κάνουν την ανασκαφή, έτσι ώστε να γλιτώσουν χρόνο και χρήμα.
Να σημειωθεί ότι το οικόπεδο είναι περιφραγμένο τώρα με προστατευτικό μεταλλικό κάλυμμα και δεν είναι θεατό από τους περαστικούς. Ωστόσο το Ogdoo.gr εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τις εργασίες που γίνονται μέσα. (Πηγή: Γιάννης Αλεξίου/ogdoo.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου